lördag 1 maj 2010

Moderat skattefilosofi

5 kommentarer:

Anonym sa...

Den här förstår jag inte riktigt. Var ligger finessen? Moderaterna vill inte höja bensinskatten för att det kommer öka kostnaderna för alla. De vill också sänka skatten, även för de som är rika. Visst kan man ha kritik mot denna politik men var menar teknaren att den moderata logiken brister? De vill ju ha låga skatter i båda fallen. Kan vara en dålig politik men den är inte ologisk.
/Hans-Göran

tecknarn sa...

Logik var fel ordval av mig. Det är nu åtgärdat ;-)

Min poäng är att medan man försöker elda på "vanligt folks" rädsla för skattehöjningar, ser till att sänka skatten för de allra mest välbeställda. Jag tycker de under sina tre och ett halvt år vid makten lyckats med precis den politiken. Resultatet ser vi nu, med en urholkad välfärd och en totalkollaps av sjukförsäkringssystemt.

Anonym sa...

Ok, det har du en poäng i. Du vill slå hål på deras sätt att försöka skrämma folk för skattehöjningar. Sant. Helt rätt.

"Totalkollaps" vet jag däremot inte om man kan säga om ett sjukförsäkringssystem av den förhållandevis höga standard som den håller. Smaka på ordets valör: "Totalkollaps".
/Hans-Göran

tecknarn sa...

Allting är releva ... relativt käre H-G. Glöm inte det.

Pratade med en fd. medarbetare på Försäkringskassan i förrgår och hon klarade inte av att arbeta kvar, utan sa upp sig pga. den misär hon bevittnat det senaste året.

Men totalkollaps kanske är ett bättre beskrivande ord för låt säga, Greklands ekonomi!

Anonym sa...

Det är en fråga om att ändra folks attityd... i Sverige vill man åt Greklandshållet där man ska ha tidig pension, kort arbetstid, höga löner, bra sjukförsäkring... allt serverat, men man vill inte arbeta för det... Det SKA gynna sig att arbeta! Man måste arbeta för att ha det bra, så enkelt ÄR det! Självklart ska dom som är sjuka få hjälp, MEN ibland känns det som att det finns fler fall med människor som utnyttjar systemet som fall med människor som lider av det...